Datum

3 juli 2022

Tijd

Kosten

€70.00

Cacao Ceremonie – 3 juli

Info
Cacao Ceremonie – Stroming

12:30 tot 16:30 uur
Yurt in Tolbert
€70,00  (Voor begeleiding, al het lekkers, cacao, huurkosten)
** Neem je iemand mee? Samen voor een bedrag van €120,00 euro, deel dit per mail
*** Laat de investering nooit een drempel zijn om niet te komen.
Inclusief: Cacao, begeleiding, lekkers, thee
Begeleider: Stefanie
Aanmelden: Klik hier     

De ceremonie
Een ceremonie werkt heel krachtig, het geeft jezelf de mogelijkheid om stevigheid in jezelf te ervaren. Je kunt meedoen aan een ceremonie als je graag verandering wilt zien in je leven, omdat je meer zachtheid en zelfliefde wenst, of je wilt graag een keuze maken in je leven maar hebt enorme twijfels, je wilt meer creëren in je leven van wat goed voor je is, je wilt je energieker en krachtiger voelen. En zo zijn er nog veel meer redenen om deel te nemen. Jouw lichaam en jouw spirit weten wat het nodig heeft en of je erbij moet zijn.

Het thema van deze ceremonie is: Stroming
Stroming is verbonden aan levensenergie en stroomt door het hele lichaam. Stroming mogen voelen en om jezelf mogen lachen in het leven. Wat geeft jou het gevoel dat je stroomt en hoe activeer je de stroom aan levensenergie? Hier staan we deze middag bij stil en gaan we bekrachtigen. Doordat we de wereld in en buiten ons vaak in goed of fout beoordelen, prettig of onprettig etc. ontstaat er een gevoel van afgescheiden zijn. Je afgescheiden voelen van het geheel, terwijl het tegenovergestelde waar is. Wij zijn met alles en iedereen verbonden en alles ‘gebeurt gewoon’. Doordat onze eerste reacties zo vol met pijn en emoties zijn, lijkt het alsof situaties niet mogen gebeuren en de pijnlijke situaties willen we het liefst weg duwen. Hoe zal het zijn als jij er mag zijn met alles wat er leeft, met dat wie je was, wie je bent en wie je gaat worden. Door hier extra bij stil te staan ontstaat er stroming. Stroming in jezelf en in het leven.

Door de ceremonie en de cacao stem je af op het hart en verbind je met dat wat je uit wilt dragen en welke intenties je in de wereld wilt zetten. Het werkt helend en verbindend, het geeft je moed en stroming. Het zet dat in beweging waar je bewustzijn op zet.
Tijdens de ceremonie wordt je begeleid aan de hand van Yin Yoga, ademsessie, creatief creëren en gewoon mogen zijn. Waar wens je meer van in je leven? Waar verlang je naar? Waarvan maakt je hart een sprongetje? Daar gaat tijdens deze dag de aandacht naartoe, zodat dit in energie kan gaan leven en stromen. Je bent een krachtige schepper en schept je eigen werkelijkheid. Zo puur en zuiver als je in de bron bent, van daaruit mag je jouw energie in de wereld zetten. Tijdens een ceremonie stem je af op jezelf en wordt je gedragen door de groep. Een veilige bedding vinden wij belangrijk.

Cacao
Omdat Cacao een hele mooie hartopener is, ga je meer verbinding voelen met jezelf en het leven. Je creëert nieuwe mogelijkheden en een nieuw pad wat je nog zachter maakt in bewustzijn. Cacao ceremonies zijn oude, traditionele ceremonies vanuit de Mayacultuur. De cacao die we tijdens deze dag inzetten is puur, komt uit Peru en wordt gemaakt met een vleugje zachtheid. Je wordt hierbij goed begeleid en je bepaalt zelf wat je tot je neemt of wat niet. Niets meer of minder dan gemalen cacaobonen van een cacaoplant, dat door traditionele culturen in Midden en Zuid-Amerika, zoals in de Maya cultuur, wordt gezien als een natuurlijk geneesmiddel. Rijk aan ijzer, magnesium en allerlei vitamines, maar ook: ontzettend bitter. Daarnaast verhoogt rauwe cacao de doorbloeding naar de hersenen en gelooft men dat het een genezende werking heeft op het mentale, fysieke en spirituele lichaam.

Intentie
Tijdens deze dag wordt je mee genomen aan de hand van meditatie, ademwerk, yoga & Bekrachtigende oefeningen zijn onderdeel van deze ceremonie. Je plaatst een intentie voor jezelf en je neemt je ruimte in. Een intentie is altijd positief .

De Yurt
De yurt in Tolbert is een fijne plek om te zijn. Wanneer je hier bent wordt je gedragen door de aardse energie, met de kracht van passie en vuur. In het midden van de Yurt staat een grote boom, dit voelt heel stevig.

Scroll naar top