Datum

1 augustus 2022 - 4 augustus 2022

Tijd

Kosten

€295.00

BewustZIJN ZOMER Retraite – 1,2 & 4 augustus

Bewustzijn Wat is het precies en wat houdt het daadwerkelijk in? Hoe kun je meer in het moment leven en hoe ontdoe jij je van alles wat niet meer passend of jou ontkracht? Het leven kent een natuurlijke stroom, deze voelen we en zien we alleen niet meer zo duidelijk door alle lagen aan gedachten, overtuigingen, patronen en programma’s. Bewustzijn is jezelf als waarnemer zien zodat jij kunt onthechten en jezelf kunt ontdoen van alles wat jou kleiner maakt, vast zet of laat stagneren. Bewustzijn geeft een ruime ervaring en kent een breder perspectief. Kijken doe je niet alleen met je ogen, maar ook met het veld van energie in en om jou heen. De chakra’s die verbonden zijn met het Quantumveld aan informatie. Tijdens deze training staan we stil, gaan we nog dieper voelen, leer je waarnemen, ontdek je jouw kracht, zet je jezelf aan tot beweging, ontdek je een nieuwe kant van jezelf en leer je liefde terug te halen naar het nu. We gaan bewustzijn activeren en verstevigen in onszelf. Het is de moeite waard om eens langere tijd met jezelf te zijn en jezelf te bekrachtigen. Tijdens deze training trek je jezelf terug uit het alledaagse, de setting kent een retraite vorm. Het werkt verdiepend en helend.

Dit doen we onder anderen door middel van  Mindfulness . Mindfulness is een prachtige kwaliteit die jou uitnodigt tot meer bewustzijn. Vaak willen we wel bewuster leven maar weten we niet hoe. Of zijn we zo in beslag genomen door alles om ons heen, dat we vergeten onszelf goed te verzorgen. En doordat we in de maalstroom van de dag, van de week zitten vergeten we waar het leven ook over gaat. Je verbinden met jezelf en alles om je heen. Het innerlijke gevoel van rust en tevredenheid mogen ervaren, vertrouwen voelen in dat wat jij waarneemt en vertrouwen in dat alles zijn weg wel vindt. Mindfulness zorgt voor meer daadkracht en levensenergie. Het helpt je om keuzes te maken en het zet je aan tot meer (zelf)acceptatie.

“Een investering voor de rest van je leven”

Inmiddels heb ik al honderden mensen mogen trainen naar meer bewustzijn, leven vanuit de kern en vanuit hun kracht. Soms hoor ik wel eens mensen zeggen dat Mindfulness niet iets is, of dat ze te druk zijn in hun hoofd, dat het niet lukt, eigenlijk bestaat dit niet. Het is juist de oefening om het drukke en soms volle hoofd te laten zijn en je meer te verbinden met het hart, je buik, het voelen. Je leert jezelf te stoppen om overal maar direct iets mee te moeten of op te reageren, tenzij het noodzakelijk is te reageren maar dat is een ander aspect. Zonder direct iets te moeten en te doen creëer je mogelijkheden. Mindfulness is voor mij de basis voor een gelukkiger en gezonder leven. Het maakt de wereld vrediger en daadkrachtiger.

‘Veertigduizend (40.000) gedachten per dag en 70% daarvan zijn negatief’

Het zijn gedachten die ons ongerust of bezorgd maken, waardoor we ontmoedigd raken of ons verdrietig voelen. Tijdens de onvermijdelijke uitdagingen van het leven creëren we stress, waar we grotendeels zelf, maar ook onze naasten onder lijden. De hele dag door worden we geconfronteerd met situaties, wat ervoor zorgt dat we gaan interpreteren waardoor we willen reageren. En het is de reactie die ons vaak stress bezorgd zonder dat we het echt door hebben. Met Mindfulness creëer je mogelijkheden in hoe je om wilt gaan met situaties in je leven en schiet je niet direct in automatische reacties, maar neem je eerst waar, zodat je keuzevrijheid hebt.

Door Mindfulness te beoefenen ontwikkel je een bewuster leven en ga je zien dat het ook anders kan. Je leert lastige gedachtenpatronen te herkennen, je maakt contact met je lichaam en je voelt je grenzen beter aan. Daardoor heb je meer zicht op wat belangrijk voor je is en kun je beter voor jezelf zorgen. Je leeft gemakkelijker, meer in overeenstemming met wie je bent en je ontwikkelt vriendelijkheid en acceptatie. Ik ga samen met jou op zoek naar die kracht en die rust om de stilte te vinden midden in de maalstroom van het leven. Jij bent de bron waar je helemaal oké bent en het zijn de filters aan gedachten, gevoelens & lichaamssensaties die ons triggeren om in veelal destructieve cirkels te blijven lopen. Door Mindfulness stap je uit deze cirkels die vaak niet behulpzaam zijn. Jij pakt de regie en zorgt ervoor dat je luistert naar je lijf en je hart.

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf” – Jon Kabat-Zinn

Mindfulness gaat over ‘NU’ en ‘NU’ en daarbij mogen zijn. Niet leven in droombeelden of doemscenario’s maar leven bij wat er echt is. Dit kan verbinding  en ontroering geven aan ons bestaan. Elke manier van aandacht zorgt voor een diepere stroom aan liefde. Als je hier open voor kunt stellen dan kun je leven vanuit overvloed. Mindfulness is voor mij een manier om het leven ook echt als een reis te zien waarbij je de eindbestemming niet kent. Maar dat je met geduld en vertrouwen het levenspad bewandeld en daarbij ook nog eens kan genieten. Puur omdat je iedere dag de tijd neemt voor jezelf, om bij jezelf aan te komen en je richting te bepalen. En je eindeloos opnieuw mag beginnen zonder oordeel. Het is geen toverstaf, het is een middel om je levenspad te bewandelen en vorm te geven.

De zomerretraite
Tijdens deze zomer retraite van 3 dagen leer je hoe je meer aanwezig kunt zijn in het leven, hoe je minder in het hoofd hoeft te zitten en hoe je voor jezelf rust en vertrouwen kunt uitstralen. Doordat je 3 dagen intensief met het begrip BewsustZIJN bezig bent, werkt dit heel effectief en openend.  Je oefent voor jezelf maar bent aanwezig in een groep waarmee je vertrouwd raakt en je kunt oefenen en ervaringen uitwisselen.
We gaan oefenen om aandachtiger te leven, patronen te doorzien om ze los te laten, je oefent met het ontwikkelen van een ondersteunende stem in jezelf en leert mildheid te versterken naar jezelf en de hele wereld. Zodat je oude pijn beter kunt ontvangen en het kan transformeren naar iets licht. Uiteindelijk ontdek je dat je zelf het licht bent en het hart een belangrijk onderdeel is om het levenspad te bewandelen.

3 Lesdagen
Tijd   :  10:00 – 16:00  uur
Data 2022:
1,2 & 4 augustus  2022
Investering :  €295,00
** 12 plaatsen beschikbaar VOL=VOL

INclusief: IN-spiratiemap, audiobestanden, thee, koffie, lekkers
Locatie         : Zuidlaren, locatie van Sabine Hess
Inclusief       : Werkboek, audio, ervaren begeleiding, koffie, thee, lekkers
Groepsgrootte   : Maximaal 12 deelnemers
Plekje reserveren :  klik hier
Of meld je aan via deze link.

Scroll naar top