Datum

16 September 2021 - 18 november 2021
Dit event heeft plaatsgevonden.

Tijd

19:00 - 21:15

Kosten

€450.00

Mindfulness training (MBSR) | Start 16 september – VOL

Heb je het gevoel dat er meer bedoelt is in het leven dan wat je nu leeft? Heb je het gevoel af en toe vast te lopen? Merk je dat je vaker aan het overleven bent dan aan het leven? Ben je veel aan het piekeren? Ben je de balans kwijt? Mis je wezenlijk contact? Of heb je het altijd druk, druk, druk? Ervaar je veel stress?

Mindfulness is dan een mooie mogelijkheid voor jou om bewuster te leven. Waardoor je meer kunt ontspannen en genieten van alles wat je ziet en doet.

Praktisch

Op 16 september 2021 start er een 8 weekse Mindfulness training.

Data 2021:
16 , 23, 30 september
14, 21, 28 oktober
4, 18 november
2021

Tijdstip: 19:00 – 21:15 uur

Investering voor het leven: €450,00
** Zorgverzekeraars en werkgevers kunnen de training mogelijk vergoeden.

De training vindt plaats in de Blauwe Boerderij  in Groningen. Een rustige en fijne locatie in de stad Groningen.

Je ontvangt:
– Een werkboek
– Audiobestanden
– Intake gesprek
– Professionele begeleiding

Voor iedereen die een gezondere omgang wil met zichzelf en het leven.
En wil leven vanuit zijn eigen kracht en meer bewustzijn.

Klik hier om je ticket aan te schaffen.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness gaat over ‘NU’ en ‘NU’ en daarbij mogen zijn. Niet leven in droombeelden of doemscenario’s maar leven bij wat er echt is. Dit kan verbinding  en ontroering geven aan ons bestaan. Elke manier van aandacht zorgt voor een diepere stroom aan liefde. Als je hier open voor kunt stellen dan kun je leven vanuit overvloed. Mindfulness is voor mij een manier om het leven ook echt als een reis te zien waarbij je de eindbestemming niet kent. Maar dat je met geduld en vertrouwen het levenspad bewandeld en daarbij ook nog eens kan genieten. Puur omdat je iedere dag de tijd neemt voor jezelf, om bij jezelf aan te komen en je richting te bepalen. En je eindeloos opnieuw mag beginnen zonder oordeel. Het is geen toverstaf, het is een middel om je levenspad te bewandelen en vorm te geven.

Wat leer je in een training?
In een 8-weekse Mindfulness training leer je aandacht te vestigen op je adem, zintuigen, lichaam, gedachten en emoties om zo de realiteit te ervaren en toe te laten met een niet-oordelende houding. Daarbij leer je een milde en vriendelijke houding te ontwikkelen tegenover jezelf. Vooraf aan een training vindt een voorgesprek plaats, waarin je kennis kunt maken met de trainer en andersom. De training is gebaseerd op het model uit de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) & bevat elementen uit het MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) model.

Effecten van Mindfulness
Wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van mindfulness op de (geestelijke) gezondheid laten positieve resultaten zien. Zoals:
– Vermindering van stress
– Betere omgang met lastige emoties
– Meer zelfvertrouwen
– Meer rust en acceptatie
– Het ervaren van meer levensgeluk
– Het ervaren van meer verbondenheid

Hoe zien de 8 weken eruit?
Tijdens de kennismaking wordt voor jou helder of je wilt deelnemen aan de training. 8 Weken betekend 8 sessies van maximaal 2,5 uur met verschillende thema’s die centraal staan in de Mindfulness. In een groep van maximaal 7 mensen krijg je oefeningen aangereikt die je mag ervaren. Ook zal er aandacht worden geschonken aan theorie. Naast deze 8 sessies krijg je een Mindfulness oefendag aangereikt zodat je nog meer kunt verdiepen in wat Mindfulness voor jou kan betekenen. De groep werkt vaak ondersteunend.

Onderzoek het zelf…
Je leert door te ervaren en te delen over je ervaringen. Daarbij leer je door te oefenen en het goede nieuws is dat iedereen dit kan! Je leert in een groep waar veiligheid en respect voor ieder individu voorop staan. De training bestaat uit een reeks van 8 keer en binnen deze 8 keer vindt er een oefendag plaats.

En maak daarna de balans op…
Na de 8-weekse training kun je kijken wat behulpzaam is voor jou en wat je graag mee wilt nemen. Het mooie is dat je mindfulness overal en altijd kunt toepassen.

Schaf hier je ticket aan!

Scroll naar top