Compassie training

Start Compassie training – 16 oktober 2021
Data
16, 23, 30 oktober
6, 20 november
4, 11, 18 december
2021

Tijd:
10:00 – 12:15 uur

Locatie:
Blauwe Boerderij Groningen

Investering:
€450,00
* Vergoeding via werkgever eventueel mogelijk.
**Vergoeding door zorgverzekering wellicht mogelijk. Klik hier om te zien of jouw zorgverzekering vergoed.

Wat is Compassie?

In het kort is Compassie een menselijke eigenschap die bij iedereen in aanleg aanwezig is. Maar die door diverse redenen niet altijd tot bloei is gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de erfenis van onze geschiedenis. Compassie gaat over een gezonde relatie met jezelf en met anderen. Het is een diepe wijsheid die we in ons mee dragen. Het is een hele uitdaging om Compassie in één woord uit te leggen. Maar het meest nabij staat: Mededogen. Het gaat over pijn en lijden, om ook bij dit deel van het leven betrokken te zijn. Met de wens om deze pijn en dit lijden bij jezelf en bij anderen te verlichten. In recent wetenschappelijk onderzoek gaat (zelf)compassie om vele aspecten. Een aantal wil ik hier voor jou op een rij zetten:

– Een verzachtende invloed bij tegenslagen;
– Beter zelfzorg;
– Meer emotionele intelligentie en gezondere omgang met emoties;
– Meer positieve emoties;
– Meer wijsheid, levensgeluk en optimisme ervaren;
– Meer sociale verbondenheid.

Compassie herinnerd jou en mij eraan dat we diep van binnen een enorme wijsheid met ons meedragen. Een wijsheid om te leven vanuit ons hart en vanuit vriendelijkheid. Wanneer je al bekend bent met Mindfulness is dit een heel mooie aanvulling en vervolg.
Een aantal jaren geleden heb ik zelf het pad van Mindfulness en Compassie gekozen. Omdat ik wist hoe hard ik het zelf nodig had. Mijn blik naar mezelf is zachter en milder en ik voel meer liefde voor alles en iedereen om me heen. Een groot geschenk naar mezelf en de wereld!

Je bent een vrij wezen, op je eigen pad naar verbinding en geluk”. – Stefanie 

Compassie training

Frits Koster en Erik Van Den Brink hebben een prachtig programma ontwikkeld voor mensen die hun Mindfulness beoefening willen verdiepen en willen vervolgen. Dit programma wordt ook wel Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL) genoemd.

Een training bestaat uit 8 waardevolle sessies waarin je bewust wordt van je innerlijke patronen en innerlijke hardheid, ook wel de innerlijke criticus. Je krijgt oefeningen aangereikt waarin je Compassie kunt belichamen en geluk kunt cultiveren. Om zo meer te leven vanuit het hart.

Praktische informatie
– 8 Sessies
– 1 Stiltedag
– Handboek
– Audio
– Begeleiding

Investering:
€450,00
Kosten zijn voor: Huur ruimte, tijdsinvestering door trainer, persoonlijke aandacht, intake, handboek.

Locatie:
Blauwe Boerderij Groningen

Tijden:
10:00 – 12:15 uur

Mindfulnesstrainer Stefanie Kaiser
Ik ben categorie 1 trainer en aangesloten bij beroepsvereniging het VMBN. Lees meer over mij.

Scroll naar top