Individuele Compassie training

Een individuele Compassie training met coaching is een training voor gevorderden. Voor diegene die bekend is met Mindfulness. Voor diegene die een Mindfulness training voor beginners en gevorderden heeft gevolgd. Of voor diegene die al een MBSR 8 weekse groepstraining hebben gevolgd. Deze individuele training bestaat uit 5 sessies.

Wat is Compassie?

In het kort is Compassie een menselijke eigenschap die bij iedereen in aanleg aanwezig is. Maar die door diverse redenen niet altijd tot bloei is gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de erfenis van onze geschiedenis. Compassie gaat over een gezonde relatie met jezelf en met anderen. Het is een diepe wijsheid die we in ons mee dragen. Het is een hele uitdaging om Compassie in één woord uit te leggen. Maar het meest nabij staat: Mededogen. Het gaat over pijn en lijden, om ook bij dit deel van het leven betrokken te zijn. Met de wens om deze pijn en dit lijden bij jezelf en bij anderen te verlichten. In recent wetenschappelijk onderzoek gaat (zelf)compassie om vele aspecten. Een aantal wil ik hier voor jou op een rij zetten:

– Een verzachtende invloed bij tegenslagen;
– Beter zelfzorg;
– Meer emotionele intelligentie en gezondere omgang met emoties;
– Meer positieve emoties;
– Meer wijsheid, levensgeluk en optimisme ervaren;
– Meer sociale verbondenheid.

Compassie herinnerd jou en mij eraan dat we diep van binnen een enorme wijsheid met ons meedragen. Een wijsheid om te leven vanuit ons hart en vanuit vriendelijkheid. Wanneer je al bekend bent met Mindfulness is dit een heel mooie aanvulling en vervolg.
Een aantal jaren geleden heb ik zelf het pad van Mindfulness en Compassie gekozen. Omdat ik wist hoe hard ik het zelf nodig had. Mijn blik naar mezelf is zachter en milder en ik voel meer liefde voor alles en iedereen om me heen. Een groot geschenk naar mezelf en de wereld!

Je bent een vrij wezen, op je eigen pad naar verbinding en geluk”. – Stefanie 

 

Individuele Compassie training

Frits Koster en Erik Van Den Brink hebben een prachtig programma ontwikkeld voor mensen die hun Mindfulness beoefening willen verdiepen en willen vervolgen. Dit programma wordt ook wel Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL) genoemd.

Een individuele training kent veel elementen en mogelijkheden vanuit de MBCL training.

Praktische informatie
– 5 Sessies
– Handboek
– Audio
– Begeleiding
– Investering: €575,00 euro

Bewustzijn is als de zon. Wanneer deze schijnt op dingen, worden ze getransformeerd. Elke gedachte, elke handeling in het zonlicht van bewustzijn wordt heilig.

Thich Nhat Hanh

Mindfulnesstrainer Stefanie Kaiser
Ik ben categorie 1 trainer en aangesloten bij beroepsvereniging het VMBN. Lees meer over mij.

Scroll naar top