Bedrijven

Mindfulness voor bedrijven

Mindfulness is evidence based. En vaak tot verbazing van velen blijkt dat Mindfulness op korte termijn kan bijdragen aan de ontspanning en helderheid bij werknemers.

Ook draagt Mindfulness bij aan een verbetering van belangrijke processen binnen de organisatie. Hier spreken we o.a. over:
– Vermindering van ziekteverzuim;
– Verbetering van focus en concentratie;
– Betere en gezondere omgang met stress;

Mindfulness is praktisch en realistisch. Ik zeg vaak ook dat je stopt met zweven en meer in de realiteit komt. Werknemers zijn mensen die vaak ook het één en ander mee maken. Hoe gaan werknemers hier vervolgens mee om? En hoe zie jij dit voor je als werkgever? Als werkgever heb je een belangrijke rol die kan bijdragen aan betere omstandigheden voor de werknemers. Mindfulness kan voor het welzijn van het bedrijf heel waardevol zijn.

 Zo heeft Mindfulness positieve effecten op werknemers:
– Fysieke verbetering  : Afname van klachten zoals slaapproblemen, piekeren, vermoeidheid, gebrek aan concentratie.
– Mentale verbetering : 65% minder kans op een burn-out, ervaren van meer balans en meer tijd, effectiever omgaan met stressvolle situaties.
– Sociale verbetering: Ruimte voor sociale contacten, er wordt met aandacht naar elkaar geluisterd, er is meer inzicht in eigen gedrag en het effect van gedrag op de ander.
–  Bewustzijn verbeterd: Er is meer aandacht voor het leven in het NU, bewust van gedachtenpatronen en valkuilen, betere bewustwording van eigen grenzen.

Het is van belang dat werknemers zelf kiezen voor deelname als het een training betreft!

Workshop & trainingen voor bedrijven
Stefanie Kaiser verzorgt samen met Stay Mindful Today workshops en trainingen voor groepen professionals.

Individuele Mindfulness

In samenwerking met https://www.staymindfultoday.nl/ bieden we effectieve en waardevolle Mindfulness trainingen aan. Zowel in groepsverband als individueel. Voor leidinggevenden, huisartsen en personeel kan het prettig zijn om individuele sessies te volgen. Wij bieden 5 individuele sessies voor beginners, om daarna de balans op te maken en verder te gaan als je die behoefte voelt. Er volgen dan 5 sessies voor gevorderden. Na deze 10 sessies hebben we de mogelijkheid om Mindfulness te bekrachtigen met Compassie. De laatste 5 sessies zijn Compassie gerelateerd.

Workshop Mindfulness

Waarom een workshop?
Een workshop Mindfulness is een laagdrempelige kennismaking. Deze workshops zijn afwisselend, inspirerend en interactief maar vooral ook gericht op het zelf ervaren. Inzichten en oefeningen kunnen vaak direct in de praktijk toegepast worden. Na een workshop krijgen werknemers inzicht of ze verder willen naar een hele MBSR training.

Waarom een MBSR training?
Een training bied de mogelijkheid aan professionals om verdere stappen te zetten op het pad van Mindfulness. Zo kun je als professional middels een MBSR ( Mindfulness Based Stress Reduction) zelf toewerken naar een gezondere relatie met jezelf en de wereld om je heen. Zodat je beter om kunt gaan met stress in zowel je privé als werkende leven. Een training is effectief bevonden en zet aan tot mooie veranderingen in het ervaren van stress en pijn.

Wat zijn ervaringen?
Deelnemers ervaren de workshops en trainingen vaak als toegankelijk en ongedwongen. Ook worden workshops ervaren als leerzaam en verbindend.

Praktisch
Workshops en trainingen of coaching kunnen naar wens worden ingevuld. Zowel incompany als op externe locaties. Dit kan binnen of buiten werktijd. Een workshop duurt gemiddeld 1 tot 2 uur. Maar op verzoek kunnen we ook workshops aanbieden van kortere of juist langere duur. Het tarief is afhankelijk van het aantal mensen in de groep en de locatie. Coaching en trainingen hebben andere tarieven.

Individuele Mindfulness
Binnen bedrijven is er regelmatig behoefte aan individuele coaching en training. Je kunt in sommige gevallen kiezen voor een persoonlijke training. Dit kan ook te maken hebben met de rol d ie je hebt. Bijvoorbeeld als directeur, manager, arts, wethouder etc. In andere situaties is er een specifiek vraagstuk waar de training op wordt toegespitst. Zie: Individuele Mindfulness / Coaching.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of uw vragen.

Mindfulnesstrainer Stefanie Kaiser
Ik ben categorie 1 trainer en aangesloten bij beroepsvereniging het VMBN. Lees meer over mij.

Our life is shaped by our mind, for we become what we think.

Buddha
Scroll naar top