Groepstraining Mindfulness Online START

Op 19 april start er een online Mindfulness training gepland.
Een 8 weekse training vanuit de MBSR. Deze training wordt door veel zorgverzekeraars vergoed.
Data 2021:
19, 26 april
3, 24, 31 mei
7, 14, 28 juni
Tijdstip: 12.30 – 15:00 uur

Tijdens deze sessie online krijg je les via Zoom en wordt je net als in een real live training goed begeleid.
Je ontvangt:
– Een werkboek
– Audiobestanden
– Intake gesprek
– Professionele begeleiding

Voor iedereen die een gezondere omgang wil krijgen met stress. En wil leven vanuit zijn eigen kracht en meer bewustzijn.

Mindfulness

Mindfulness gaat over ‘NU’ en ‘NU’ en daarbij mogen zijn. Niet leven in droombeelden of doemscenario’s maar leven bij wat er echt is. Dit kan verbinding  en ontroering geven aan ons bestaan. Elke manier van aandacht zorgt voor een diepere stroom aan liefde. Als je hier open voor kunt stellen dan kun je leven vanuit overvloed. Mindfulness is voor mij een manier om het leven ook echt als een reis te zien waarbij je de eindbestemming niet kent. Maar dat je met geduld en vertrouwen het levenspad bewandeld en daarbij ook nog eens kan genieten. Puur omdat je iedere dag de tijd neemt voor jezelf, om bij jezelf aan te komen en je richting te bepalen. En je eindeloos opnieuw mag beginnen zonder oordeel. Het is geen toverstaf, het is een middel om je levenspad te bewandelen en vorm te geven.


Wat leer je in een training?

In een 8-weekse Mindfulness training leer je aandacht te vestigen op je adem, zintuigen, lichaam, gedachten en emoties om zo de realiteit te ervaren en toe te laten met een niet-oordelende houding. Daarbij leer je een milde en vriendelijke houding te ontwikkelen tegenover jezelf. Vooraf aan een training vindt een voorgesprek plaats, waarin je kennis kunt maken met de trainer en andersom. De training is gebaseerd op het model uit de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) & bevat elementen uit het MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) model.

Hoe zien de 8 weken eruit?
Tijdens de kennismaking wordt voor jou helder of je wilt deelnemen aan de training. 8 Weken betekend 8 sessies van maximaal 2,5 uur met verschillende thema’s die centraal staan in de Mindfulness. In een groep van maximaal 7 mensen krijg je oefeningen aangereikt die je mag ervaren. Ook zal er aandacht worden geschonken aan theorie. Naast deze 8 sessies krijg je een Mindfulness oefendag aangereikt zodat je nog meer kunt verdiepen in wat Mindfulness voor jou kan betekenen. De groep werkt vaak ondersteunend.

Onderzoek het zelf…
Je leert door te ervaren en te delen over je ervaringen. Daarbij leer je door te oefenen en het goede nieuws is dat iedereen dit kan! Je leert in een groep waar veiligheid en respect voor ieder individu voorop staan. De training bestaat uit een reeks van 8 keer en binnen deze 8 keer vindt er een oefendag plaats.

En maak daarna de balans op…
Na de 8-weekse training kun je kijken wat behulpzaam is voor jou en wat je graag mee wilt nemen. Het mooie is dat je mindfulness overal en altijd kunt toepassen.

Soms kan het zijn dat een groepstraining niet bij je past of dat je de behoefte hebt om wat meer in te gaan op je eigen stukken. Dan kan een individuele Mindfulness training heel passend zijn. Een Individuele training richt zich meer op jouw eigen behoeften en vraagstukken.

Our life is shaped by our mind, for we become what we think.

Buddha

Waarom bij mij een training volgen?
Trainingen bij mij zijn gevuld met persoonlijke aandacht. De groepen waarmee ik werk tellen maximaal 7 deelnemers. Hierdoor heb ik de tijd om met je mee te denken en je te ondersteunen in jouw proces naar bewustwording, als deze wens er ligt.

Daarbij zal ik altijd handelen vanuit integriteit en kalmte. Jij bewandelt je eigen pad en ik draag zorg voor het programma zodat jij je volledig kan richten op je eigen pad. Mijn energie en vriendelijkheid zorgen ervoor dat je op je gemak bent en je hierdoor veilig voelt in de groep!

Over de mindfulnesstrainer:
Stefanie Kaiser is categorie 1 trainer en aangesloten bij beroepsvereniging het VMBN. Lees meer over mij.

Scroll naar top