Energy Yoga

Wanneer je het woord energie hoort, wat komt er dan bij jou op?

Energie is dat wat levendig maakt, dat wat jou raakt en waarschijnlijk betekent het nog zoveel meer. Hoe zorg je er nou voor dat je energie in het leven ervaart, die energie die jou in je kracht zet en jou het gevoel geeft meer in balans te zijn?

Energie kent diverse vormen, zo zijn gedachten een vorm van energie, die meestal worden omgezet in gevoelens, die we op hen beurt weer kunnen waarnemen in ons lichaam of andersom. Maar ook voeding heeft energie, de ene voeding verrijkt en voeding met bijvoorbeeld veel geraffineerde suikers doet je verslappen of versuffen. Communicatie is ook energie en je kunt je wel voorstellen dat ook alle berichten via social media of andere kanalen energie is. Elke actie en interactie kent energie en dit slaat zich op in je lichaam.

Het lichaam ervaren we fysiek maar ook energetisch. Een fysiek lichaam is het lichaam die we kunnen zien en het energetisch lichaam is het lichaam die we niet kunnen zien, maar zeker wel voelen.

Het lichaam

Onze aandacht is veelal gericht op het lichaam wat we kunnen zien, het fysieke lichaam. Wanneer je meer naar binnen gaat en leert om van binnenuit te voelen, maak je jouw lichaamsbewustzijn groter en krachtiger. Hierdoor kun je veel beter waarnemen welke signalen je lichaam geeft en weet je steeds beter wat bij je past of waar je ontspanning van krijgt en waarvan juist niet. Je leert opmerkzaam te zijn door bijvoorbeeld een Mindfulness training, maar ook door yoga. Deze vaardigheid is essentieel om meer te vertrouwen op je eigen waarneming en in je kracht te gaan staan.

Wanneer we vanuit bewustzijn goed contact met ons lichaam weten te maken kunnen we zelf heel veel helen. Puur door in het lijf aanwezig te zijn. Het lichaam geeft jou voortdurend feedback namelijk. Zodat je steeds beter weet wat je voelt en wat het lichaam nodig heeft. Soms zal dat een wandeling zijn en soms juist een powernap of een goed gesprek. Wat ik zelf een hele mooie manier vind om meer lichaamsbewustzijn te ervaren is yoga. Yoga geeft je de mogelijkheid om het contact met je lichaam en hart te herstellen.

Waarom Energy Yoga?
– Voor meer energie in je leven
– Het aanvoelen van grenzen
– Lekkerder in je vel zitten
– Leren loslaten
– Het voelen van flow en stroming in je leven
– Minder spanning en minder stress
– Meer ontspanning in het leven van alledag

``If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration``

Nikola Tesla

Wat is energy Yoga?

Energy yoga is een vorm van yoga waarbij we werken met Yin flows, Yin Yoga en relaxing. Je hoeft niet lenig te zijn, je kunt het wel worden maar dat is niet een doel. Doordat je verschillende yoga houdingen leert kennen, ga je merken dat het bindweefsel verbetert. Bindweefsel is het zachte skelet die de spieren, zenuwen en pezen met elkaar verbind. Hoe ouder we worden, hoe meer stress we hebben en hoe meer trauma we opslaan hoe strakker het bindweefsel en hoe stijver we ons voelen.
Met Yin Yoga als onderdeel van de Energy yoga zorg je ervoor dat je lichaam ken herstellen en genezen van al het trauma en alle stress, zodat er ruimte komt voor herstel en genezing.

Wat is energy Yoga nog meer?

Door middel van Energy Yoga leer je om beter in contact te zijn met je lichaam en geest. Je leert jouw bewustzijn te bekrachtigen en blokkades te herkennen. De lessen leren jou te ontspannen, zodat je levensenergie weer kan stromen.

Energy Yoga is meditatie in beweging. Het zorgt voor kalmering van je zenuwstelsel. Een ontspannen zenuwstelsel zorgt ervoor dat jij meer in je kracht kan staan.

Je leert je grenzen kennen en leert beter te voelen. Zo kun je meer tevredenheid over jezelf ervaren en innerlijke rust. Mooie en waardevolle aspecten voor een leuker leven.

Alle lessen kennen eigen thema’s. Je leert om jezelf open te stellen en te ontdekken met plezier. Je ziet wellicht beter waar je nog meer mag verzachten en waar je soms net iets meer kunt dan je wellicht denkt. Jouw lichaam is uniek en hoe meer ontspanning je kunt toelaten, hoe meer jij jezelf kunt zijn. De verbinding alleen al maken met je lichaam en geest werkt heilzaam.

Praktische info

Energy Yoga lessen vinden plaats op dinsdagen en donderdagen van 19:00 tot 20:20 uur in Edanz te Groningen. Je kunt een hele yoga reeks bij me volgen met korting of je besteld strippenkaarten die geldig zijn in 1 periode.

``Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving``

Albert Einstein
Scroll naar top