Yoga Nidra

Yoga Nidra Online
Op dit moment is het niet mogelijk om samen te komen offline om Yoga Nidra lessen te volgen. En toch is het juist nu heel belangrijk om jezelf te blijven herinneren aan ontspanning en rust. Om zo het contact met jezelf vanuit ontspanning te herstellen. Het is fijn dat alles wel door kan gaan, maar dan online en vanuit je eigen (woon)kamer. Je zorgt voor een rustig plekje, genoeg dekens en kussens en je zorgt ervoor dat je mij kunt horen en zien via ZOOM. Iedereen is welkom!

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een andere vorm yoga dan die we kennen. Je hoeft niet in allerlei lenige houdingen te komen en daarom is deze yoga voor iedereen toegankelijk. Yoga Nidra is een vorm van yoga dat het lijkt alsof je slaapt. En toch is je bewustzijn op een dieper niveau voor jou aan het werk. Je wordt naar een staat begeleid dat je nog wel wakker bent en ondertussen kom jij zowel fysiek als emotioneel helemaal in de ontspanning. Ook mentaal gebeurt er iets. Yoga Nidra betekent letterlijk: Yoga Slaap. In 1950 is het door Swami Satyananda Saraswati ontdekt. Hij ontdekte dat er een stadium tussen waken en slapen bestaat. Als je in deze staat terecht komt vloeit de spanning weg uit je lijf en uit je mind.

“1 UUR YOGA NIDRA STAAT GELIJK AAN 3 TOT 4 UUR SLAAP PER DAG”

Waarom zou je mee doen?
* Omdat je beter wilt ontspannen
* Omdat je slaapkwaliteit wilt verbeteren
* Je ontwikkelt je creativiteit en verbeelding
* Je kalmeert je zenuwstelsel
* Je plaatst positieve intenties

 

Yoga Nidra & meditatie
Mindfulness beoefening en Yoga Nidra voeg ik samen. Ik zie de meerwaarde van deze combinatie. Het bekrachtigd en versterkt elkaar. Dit heeft een positieve invloed op jouw lichaam en geest. Bij deze vorm van Yoga en Meditatie kun je opmerken dat je weinig tot geen gedachten hebt. De lessen die ik ga verzorgen duren ongeveer een uur. Je bent welkom!

Wat kun je verwachten tijdens een Yoga Nidra les?
De lessen worden gegeven op een plek waar je de ruimte hebt. Je neemt je eigen matje, dekentjes en eventueel kussens mee. Er is thee om mee te beginnen. Tijdens een Yoga Nidra les wordt je uitgenodigd om contact te maken met het lichaam. Door bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen toe te passen. Om vervolgens de adem op te zoeken en je aandacht hier naartoe te centreren.  Hier gebruiken we verschillende manieren voor. Daarna kun je gaan liggen en hoef je niets meer te doen. Je wordt tijdens deze lessen begeleid. 

Our life is shaped by our mind, for we become what we think.

Buddha

Mindfulnesstrainer Stefanie Kaiser
Ik ben categorie 1 trainer en aangesloten bij beroepsvereniging het VMBN. Lees meer over mij.

Scroll naar top