Yoga Nidra

“Yoga van de slaap”

Rusten is belangrijk…..

In je kracht komen door Yoga Nidra!

Om in je kracht te gaan staan is het belangrijk om oude patronen en overtuigingen los te laten.
Dit gebeurt bij Yoga Nidra in een diepe staat van ontspanning. Je her-programmeerd jezelf als het ware, door nieuwe intenties te plaatsen en door zelf nieuwe wegen aan te leggen. Tijdens deze 9 lessen leer je te ontspannen en breng je jezelf met bewustzijn naar een staat van ontspanning.

 

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een andere vorm yoga dan die we kennen. Je hoeft niet in allerlei lenige houdingen te komen en daarom is deze yoga voor iedereen toegankelijk. Yoga Nidra is een vorm van yoga dat het lijkt alsof je slaapt. En toch is je bewustzijn op een dieper niveau voor jou aan het werk. Je wordt naar een staat begeleid dat je nog wel wakker bent en ondertussen kom jij zowel fysiek als emotioneel helemaal in de ontspanning. Ook mentaal gebeurt er iets. Yoga Nidra betekent letterlijk: Yoga Slaap. In 1950 is het door Swami Satyananda Saraswati ontdekt. Hij ontdekte dat er een stadium tussen waken en slapen bestaat. Als je in deze staat terecht komt vloeit de spanning weg uit je lijf en uit je mind.

“1 UUR YOGA NIDRA STAAT GELIJK AAN 3 TOT 4 UUR SLAAP PER DAG”

Waarom zou je mee doen?
* Omdat je beter wilt ontspannen
* Omdat je slaapkwaliteit wilt verbeteren
* Je ontwikkelt je creativiteit en verbeelding
* Je kalmeert je zenuwstelsel
* Je plaatst positieve intenties

Yoga Nidra & meditatie
Mindfulness beoefening en Yoga Nidra voeg ik samen. Ik zie de meerwaarde van deze combinatie. Het bekrachtigd en versterkt elkaar. Dit heeft een positieve invloed op jouw lichaam en geest. Bij deze vorm van Yoga en Meditatie kun je opmerken dat je weinig tot geen gedachten hebt. De lessen die ik ga verzorgen duren ongeveer een uur. Je bent welkom!

Wat kun je verwachten tijdens een Yoga Nidra les?
De lessen worden gegeven op een plek waar je de ruimte hebt. Je neemt je eigen matje, dekentjes en eventueel kussens mee. Er is thee om mee te beginnen. Tijdens een Yoga Nidra les wordt je uitgenodigd om contact te maken met het lichaam. Door bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen toe te passen. Om vervolgens de adem op te zoeken en je aandacht hier naartoe te centreren.  Hier gebruiken we verschillende manieren voor. Daarna kun je gaan liggen en hoef je niets meer te doen. Je wordt tijdens deze lessen begeleid. 

Our life is shaped by our mind, for we become what we think.

Buddha

Yoga Nidra

In de lessen is er ruimte voor het zetten van nieuwe intenties en gezonde overtuigingen.  Ik bied daarom een 9 weekse Yoga Nidra cursus aan.
Hierin staat het oude loslaten en het nieuwe verwelkomen centraal.
We richten ons op het aanleggen van nieuwe, werkzame en gezonde paden in ons leven. Vanuit lichtheid en ontspanning.

Informatie
Yoga Nidra
Data; 24,   7, 14, 21, 28 september, 5, 12, 19, 26 oktober 2021
Tijd; 20:30– 21:30 uur
Locatie: Edanz Groningen

Je kunt je hier aanmelden!

Mindfulnesstrainer  & Yoga docent Stefanie Kaiser
Ik ben categorie 1 trainer en aangesloten bij beroepsvereniging het VMBN. Ik heb Yoga cursussen gevolgd in de Yoga Nidra en de 200 hrs Yin Yoga opleiding. Lees meer over mij.

 

Scroll naar top