Energy Yoga

Waarom zou je Energy Yoga lessen volgen?
* Voor meer ontspanning in je lichaam en geest
* Voor meer (levens) energie
* Voor een betere slaap
* Voor meer focus en flexibiliteit
* Voor meer bewustzijn
* Betere doorbloeding in het lichaam

Wat is Energy Yoga?

Energy Yoga is een term die ik zelf heb bedacht. Energy Yoga omvat alles wat je in een les ervaart. Voor meer stroming en een natuurlijke balans in je leven.

Om de natuurlijke levensenergie te voelen stromen, is het belangrijk om lichaam en geest hierin te ondersteunen en waar te nemen. Ik bied daarom een energy yoga les aan, waarin yin yoga centraal staat. Doordat ik af en toe ook werk met dynamische bewegingen zoals Yin flows en relaxing, noem ik de lessen energy yoga. Een manier van yoga waarin je meer in je lichaam komt en je bindweefsel versoepeld. Zo stimuleer je het lichaam op soepel en flexibel te blijven. Energetische blokkades lossen op en je levensenergie kan meer stromen. Wanneer je meer energie hebt, kom je meer in je eigen kracht.

Meer informatie over de Energy Yoga
Yoga heeft zoveel moois dat het jammer is om dit niet te delen. Yoga is een vorm van meditatie en dan in beweging. Het helpt om bewuster te zijn van je lichaam en van wat het nodig heeft. Zo helpt het je om flexibeler te zijn of om een betere lichaamshouding aan te nemen. Maar ook verlaagt yoga je bloeddruk en helpt het om beter afvalstoffen te scheiden. Het versterkt je gevoel van focus en balans en het verhoogt je veerkracht. En zo kan ik nog wel even door gaan met alle voordelen van yoga. Wat yoga kan doen met je brein en met je lijf is bijzonder. Het mooiste is wanneer je dit voor jezelf eens onderzoekt. Na zo’n 4 lessen weet je vaak al of Energy yoga iets voor je kan betekenen. Tijdens de Energy Yoga lessen staat Yin Yoga centraal. Hieronder kun je meer lezen over Yin Yoga.

Our life is shaped by our mind, for we become what we think.

Buddha

Stel jezelf open………….

Je stelt jezelf open voor een reis om meerdere lagen in je fysieke lichaam te ervaren. Het gaat erom dat je jouw eigen lichaam verkend en ontdekt wat jouw grenzen zijn. Dat betekent niet dat je harstikke lenig hoeft te zijn, maar je kunt je wel leniger gaan voelen. Het is het bindweefsel wat we stimuleren.  Na een les ervaart men vaak ontspanning en rust. Er is maar weinig nodig om dit te ervaren. Door verschillende, soms ook eenvoudige stretches die we een aantal minuten aanhouden (max. 3 minuten) en na de oefeningen te gaan liggen, kan het lichaam meer ontspannen.

Wat is Yin yoga ?
Tijdens de Energy yoga staat Yin Yoga centraal. Yin Yoga is een rustige vorm van yoga. Tijdens de les kom je in verschillende houdingen (asana’s), die je voor een paar minuten vasthoudt. Het geeft niet of je lichaam stijf is, gespannen of pijnlijk, je volgt de beweging van jouw lichaam. Je ondersteunt je lichaam in de houdingen door kussens of andere materialen te gebruiken. Op deze manier versterk en versoepel je het bindweefsel en daarbij de gewrichten. Het is een fijne manier van lichaamsbeweging en bewustzijn na een werkdag, of na veel zitten.  Hoe vaker je deze yoga doet, hoe meer ruimte je creëert in je lichaam. Zo kunnen stijfheid en spanningen verminderen en versoepelen.

Wie heeft Yin Yoga bedacht?
De grondlegger van Yin Yoga is Paul Grilley. Paul komt uit Amerika en onderwijst sinds 1980 in yoga en anatomie. Zijn theorie en onderzoeken baseert hij op geschriften van Hiroshi Motoyama,  een yogi en wetenschapper uit Tokio met veel kennis van energiebanen en acupunctuur.

Wat is bindweefsel?
Wanneer je de Energy Yoga beoefent gaan we middels de Yin asana’s ons lichaam verkennen. We komen in verschillende houdingen (asana’s) die ervoor zorgen dat het zachte skelet, de fascia met de verschillende bindweefselstructuur wordt gestimuleerd en gehydrateerd. Wat betekent dat het bindweefsel weer wat meer stretch en flexibiliteit kan ervaren.

Ons zachte skelet…….
Bindweefsel verbindt je hele lichaam met elkaar, het wordt ook wel ons zachte skelet genoemd. David Lasondak  heeft veel onderzoeken gedaan naar bindweefselstructuren en is o.a. gespecialiseerd in de behandeling van mensen met chronische pijn.  Hij heeft het boek: Fascia samen gesteld.
Bindweefsel of terwijl de fascia omgeeft en hecht zich aan alle lichaamsstructuren en verbindt deze structuren aan elkaar. Ook heeft bindweefsel een beschermende functie en zorgt het ervoor dat je soepel kan bewegen. In je lichaam bevindt zich een web aan bindweefsel. Yin Yoga is een goede manier om dit bindweefsel zo lang mogelijk gezond te houden.

Our life is shaped by our mind, for we become what we think.

Buddha

Wanneer kun je meedoen aan de Energy Yoga lessen?

Dinsdagavond
19:00 – 20:15 uur | Edanz Groningen | €15,00 | €140,00
12, 19, 25 oktober  2, 9, 16, 23 november  7, 14 & 21 december
Bestel hier je ticket(s).

Donderdagavond
19:00 – 20:15 uur | Edanz Groningen | €15,00 | €140,00
14, 21, 28 oktober, 4,11 november (donderdagen), 17 november (woensdag), 1 december (woensdag) 9, 16, 23 december (donderdagen) 2021
Bestel hier je ticket(s).

Scroll naar top