Yin Yoga

Wat is Yin Yoga?
Yin Yoga is een rustige vorm van yoga. Tijdens de les kom je in verschillende houdingen (asana’s), die je voor een paar minuten vasthoudt. Het geeft niet of je lichaam stijf is, gespannen of pijnlijk, je volgt de beweging van jouw lichaam. Je ondersteunt je lichaam in de houdingen door kussens of andere materialen te gebruiken. Op deze manier versterk en versoepel je het bindweefsel en daarbij de gewrichten. Het is een fijne manier van lichaamsbeweging en bewustzijn na een werkdag, of na veel zitten.  Hoe vaker je deze yoga doet, hoe meer ruimte je creëert in je lichaam. Zo kunnen stijfheid en spanningen verminderen en versoepelen.

Wie heeft Yin Yoga bedacht?
De grondlegger van Yin Yoga is Paul Grilley. Paul komt uit Amerika en onderwijst sinds 1980 in yoga en anatomie. Zijn theorie en onderzoeken baseert hij op geschriften van Hiroshi Motoyama,  een yogi en wetenschapper uit Tokio met veel kennis van energiebanen en acupunctuur.

Waarom zou je mee doen?
* Je wilt meer ontspannen
* Je wilt levensenergie voelen stromen
* Omdat je zelfkennis wilt hebben
* Voor een soepel en ontspannen lijf

Yoga Online
Op dit moment is het niet mogelijk om samen te komen offline om Yin Yoga lessen te volgen. En toch is het juist nu heel belangrijk om jezelf te blijven herinneren aan ontspanning en rust. Om zo het contact met jezelf vanuit ontspanning te herstellen. Het is fijn dat alles wel door kan gaan, maar dan online en vanuit je eigen (woon)kamer. Je zorgt voor een rustig plekje, genoeg dekens en kussens en je zorgt ervoor dat je mij kunt horen en zien via ZOOM. Iedereen is welkom!

Our life is shaped by our mind, for we become what we think.

Buddha

Mindfulnesstrainer Stefanie Kaiser
Ik ben categorie 1 trainer en aangesloten bij beroepsvereniging het VMBN. Lees meer over mij.

Scroll naar top