Over Stefanie

Ieder leeft zijn leven en ieder heeft zijn eigen waarheid te ontdekken. Een mooie manier om volgens je eigen waarden te leven, is om de stilte  eens wat vaker op te zoeken en meer naar binnen te keren.

“Van buiten meer naar binnen keren, om zo van binnen als jezelf weer naar buiten te keren” – Stefanie

Dat wat ik mee neem in de coaching en training is wat ik zelf heb ervaren. En wat ik ervaren heb is nu een kwaliteit, waarmee ik mensen kan helpen en inspireren. En misschien herken je de volgende woorden wel:

“Dat wat je geeft in de praktijk als vak, is wat je zelf het hardst nodig hebt”. 

Wanneer je aan het overleven bent dan is het leven zwaar en gaat het leven moeizaam. Wanneer je van overleven naar leven gaat, dan is het leven mooi en kleurrijk, gevuld met aandacht en liefde. Dit laatste is in ieder mens aanwezig, je bent het alleen even kwijt geraakt. Dit is wat ik zelf heb ervaren.

Steeds meer helderheid ervaar ik in het leven. Langzaamaan ging ik steeds meer vertrouwen op mijn eigen gaven.

Ik heb altijd al veel kunnen waarnemen. Aan mijn omgeving en de energie die daaraan verbonden was, voelde ik intuïtief wat er was. Wat ik toen niet wist is dat intuïtie wijsheid is. Dat het wijsheid is dat je kan aanvoelen of iets zuiver is of niet zuiver, dat iets klopt of niet klopt. Dat het wijs is om hier vervolgens naar te luisteren en daar vertrouwen in te hebben.
Dit is wat ik in de laatste jaren weer terug gevonden heb en heb mogen herstellen. Wat me is bij gebleven van school, is dat het ging om cijfers halen, om slim zijn, veel weten, veel onthouden, geen fouten maken, presteren, streven. Al heel jong, ik was zo’n 15 jaar begon ik met kinderen te werken. Ik was zelfstandig genoeg om hiermee mijn geld te verdienen. Dit ging me heel goed af. Tijdens mijn studies kon ik binnen gezinnen werken en ik genoot hiervan, ik voelde me blij. Ik ging voor een tijdje naar Suriname en studeerde hier af. Daarna heb ik coaching werk gedaan binnen het onderwijs. Voor een moment ben ik nog naar Kenia afgereisd om hier vrijwilligerswerk te doen. En daarna bleef ik werken in de psychosociale hulpverlening. En hier werk ik nog steeds in combinatie met mijn praktijk. Ik word blij van ruimte en rust en ik word blij van in contact zijn met mensen. 

Toen ik ongeveer 26 jaar was leerde ik beetje bij beetje weer echt contact te maken met mezelf. Ik ging mijn gedachten niet meer zien als waarheid en ik leerde vriendelijker te zijn voor mezelf. Ik was in die periode eigenlijk aan het ontwaken. Tijdens deze periode ontdekte ik de kracht van Mindfulness: Aanwezig zijn in het moment. Het klinkt heel eenvoudig en dat is het ook.  Ik ben blij dat ik hier goede begeleiding bij heb gehad, van diverse leraren. Door de beoefening van  Mindfulness & Compassie heb ik een beter contact met mezelf. Hierdoor sta ik steviger en krachtiger in het leven. En ontdekte ik dat alle antwoorden al in mezelf aanwezig waren. Ik hoefde alleen maar de stilte zo nu en dan op te zoeken en weten hoe ik dit doe. Dit is waar mijn bedrijf in de kern over gaat.

Je leert contact te maken met jezelf. Zo vind je eigen antwoorden over je waarden in dit leven. En geef je richting aan jouw bestaan.

Sinds een aantal jaren ben ik geregistreerd VMBN lid 1. En geef ik Mindfulness trainingen. Daarbij verzorg ik Compassie trainingen en sta ik geregistreerd in Register A en B. Beide geef ik zowel individueel als in groepsverband. Naast Mindfulness en Compassie trainingen verzorg ik ook Energy Yoga, Yoga Nidra en Body Mind & Soul coaching. Dit laatste verzorg ik zowel binnen als buiten. Gerelateerd aan deze kwaliteiten organiseer ik retraites, stiltedagen en workshops. Ik gun iedereen de ruimte en de rust die nodig is om helder waar te nemen. Zodat je in je kracht komt te staan en je licht kunt schijnen.

Je bent welkom in mijn praktijk in Groningen! Of voor een ontmoeting buiten in de natuur.

Wanneer je aanschuift in de trainingen of sessies die ik verzorg zal ik jou herinneren aan: ‘Het goed voor jezelf zorgen’. Zorgen voor jezelf in deze tijd is van wezenlijk belang. Weten hoe je dit doet, dat ga je voelen en dat ga je zelf ervaren.

 

Je bent van harte welkom met alles wat je bent!

Stefanie

Opleidingen

SPW4 – Woonbegeleider
Pedagogiek – BaSw   2010
Mindfulnesstrainer cat. 2 – 2016
Mindfulnesstrainer cat. 1 – 2018
Compassietrainer reg. A & B – 2020
Yoga Nidra basis & advanced – 2020
Yin Yoga 200 uurs – 2021

Besef dat je goed bent zoals je bent. Er schuilt een enorme wijsheid in jou en alle antwoorden zijn er al. Je hoeft alleen maar even stil te zijn en stil te staan. Dan ga je merken dat het rustiger wordt in je hoofd en zie je vanzelf wat nodig is.

Mijn persoonlijke note voor jou

In mijn werk kies ik voor een persoonlijke en vriendelijke benadering. Ik geef je het gevoel dat je welkom bent. Ik vind het belangrijk dat jij op je gemak bent en je vertrouwd kunt voelen. Zodat je ruimte hebt om meer te zakken en te doen wat nodig is voor jou. Zorg dan ook goed voor jezelf in ieder moment.

Scroll naar top